VNG werkplaats gemeente Texel succesvol verlopen van plan tot vergunningaanvraag

De VNG werkplaats met gemeente Texel is succesvol verlopen. In drie weken tijd is driemaal een omgevingsplan opgesteld en is de keten doorlopen van omgevingsplan tot en met vergunning aanvraag bij de gemeente en omgevingsdienst. De eerste week was gericht op het doorlopen van de keten met één activiteit, het ‘uitbreiden van een zomerhuis’. Als eerste in Nederland lukt het met GISkit Plan- en Regelbeheersoftware om het hele proces goed te doorlopen, nu ook op de nieuwste versies van de standaarden. De tweede en derde week is uitgevoerd met een uitgebreider omgevingsplan en in samenwerking met een stedenbouwkundig bureau, in dit geval Rho Adviseurs. U kunt alles zien in het omgevingsloket. Wilt u meer weten over deze werkplaats of zelf aan de slag? Neem gerust contact met ons op!