Pilot Maken van een Omgevingsplan

GISkit B.V. ontwikkelt software voor de omgevingswet waarmee omgevingsdocumenten en toepasbare regels kunnen worden gemaakt, gepubliceerd en geraadpleegd. De software is integraal in de zin dat de software de functionaliteit bevat voor het officieel publiceren op overheid.nl en de functionaliteit die nodig is voor het DSO loket. De standaarden die voor de omgevingsdocumenten van belang zijn (STOP/TPOD), zijn in april 2020 in versie 1.0 uitgeleverd. De vigerende versie is versie 0.98 kern. We hebben onze omgevingswetsoftware in een beta versie ontwikkelt op versie 0.98 kern. Momenteel zijn wij druk bezig met het implementeren van versie 1.0. In augustus/september zal PlanKaart incl. Annoteer als eerste product in versie 1.0 leverbaar zijn, de overige modules van de Omgevingswetsuite volgen daarop. Momenteel is de OW Viewer wel al leverbaar op basis van versie 0.98 kern. Ook de OW Viewer zal gelijk met PlanKaart en Annoteer in versie 1.0 te verkrijgen zijn.

Aangezien we veel vraag krijgen naar de mogelijkheden om te oefenen, terwijl de ontwikkeling van de software nog loopt, bieden we een digitalisatie dienst aan waarin de versie 0.98 kern wordt gebruikt. Hierbij wordt een omgevingsplan van bescheiden omvang gemaakt op basis van aangeleverde tekst en geometrie. GISkit kan hierbij natuurlijk meedenken en ook geometrie ter beschikking stellen vanuit de ‘composer’. Elementen in het omgevingsplan zoals annotaties worden in overleg toegepast. De ‘maak’-software hoeft hierbij niet te worden aangeschaft. Het resultaat wordt geleverd incl. een OW (Omgevingswet) Viewer waarmee het plan kan worden bekeken.

De pilot wordt verricht in een stappenplan, de omvang van het omgevingsplan wordt afgestemd. De kosten van de pilot € 2.500,-. Dit is inclusief een jaarabonnement op een stand-alone licentie van de OW viewer of een SaaS OW-Viewer met het gemaakt plan.