WRO/IMRO

Producten in het kader van de Wet Ruimtelijke Ordening
Met de volgende producten kunt u ruimtelijke plannen maken, uitwisselen, publiceren en beheren conform de WRO.

Plan
Met GISkit Plan kunnen alle in de WRO gedefinieerde ruimtelijke plannen worden gemaakt en worden verifieerd. De per 1 oktober 2012 verplichte standaarden IMRO2012, SVBP 2012, STRI2012 en PT2012 zijn in de nieuwe versie van Plan geïntegreerd waardoor op eenvoudige wijze zowel de digitale uitwisselingsbestanden als de analoge plannen kunnen worden geproduceerd. IMRO2008 plannen kunnen automatisch naar IMRO2012 worden opgewaardeerd. Plan bevat uitgebreide controle functionaliteit. Planteksten kunnen binnen Plan worden gekoppeld. Gekoppeld kan worden met Plantekst programma’s van derden en met GISkit Plantekst.

De kosten van Plan zijn 2.750,00 euro per licentie, de onderhoudskosten per jaar zijn 475 euro. Genoemde prijzen zijn excl. BTW.

PlanTekst
GISkit PlanTekst is een applicatie om bestemmingsplanteksten mee te maken conform PT2012. Het maken van diverse producten (analoog boekje, webeditie, object gerichte plantekst) kan een arbeidsintensief proces zijn. Met GISkit PlanTekst wordt dit aanmerkelijk vereenvoudigd. PlanTekst kost 600 euro.

PlanBeheer
Met GISkit PlanBeheer incl Publiceer kunnen de verschillende versies van bestemmingsplannen die er bestaan tijdens het proces van ontwerpen tot definitief vaststellen op een eenvoudige en efficiënte manier worden beheerd en gepubliceerd. Daarnaast kunnen er projectgegevens per planversie worden opgeslagen. De kosten van 1 licentie Planbeheer zijn 2.900 euro, de onderhoudskosten per jaar zijn 450 euro.

GML Viewer
Met de GML Viewer kunt u bestemmingsplannen bekijken en controleren die conform IMRO2012, IMRO2008 of IMRO2006 zijn opgesteld. De verbeelding is gebaseerd op SVBP2008 en op SVBP2012waarbij om de controle makkelijker te maken enkele elementen van de analoge verbeelding zijn toegevoegd aan het digitale beeld. Er is geen aanvullende software nodig om deze viewer te gebruiken. De kosten van de GML viewer zijn 125 euro per werkplek per jaar.

Webhosting
GISkit biedt een Webhosting service aan waarmee bestemmingsplannen en aanvullende geografische informatie voor een gemeente op internet kan worden gepresenteerd. De gemeente stuurt de plannen op naar GISkit en de rest wordt verzorgd. De GISkit Webhosting service kan ook gebruikt worden om de bestanden op te slaan die door de RO-Online applicatie gevonden dienen te worden. GISkit webhosting kost 1.450,00 euro per jaar, de plaatsing per plan 250-350 euro.
De gemeente kan ook zelf op basis van Mapguide Enterprise bestemmingsplannen op het internet hosten.