GISkit Omgevingswet

Succesvolle publicatie Voorbereidingsbesluit inwerkingtreding Omgevingswet Noord-Brabant

Het voorbereidingsbesluit inwerkingtreding omgevingswet Noord Brabant is te vinden op overheid.nl -> Provinciaal blad 2023, 14643 | Overheid.nl > Officiรซle bekendmakingen (https://lnkd.in/ghyZYG7M) en bij elke Brabantse gemeente als tijdelijk deel gerelateerd aan het omgevingsplan bij Regels op de Kaart (https://lnkd.in/dq2dSfM4)

Het 1251 bladzijden tellende besluit bevat voor de 56 Brabantse gemeenten de voorbeschermingsregels op het gebied van grondwater, landbouw en grootschalige logistiek. Het besluit bevat twee typen regelingen waarbij onderscheid is gemaakt voor gemeenten die al dan niet in het stalderingsgebied vallen.

De voorbeschermingsregels zijn als tijdelijk regeling deel gerelateerd aan het omgevingsplan van de gemeente.

De tijdelijk regeling delen bevatten specifieke werkingsgebieden per gemeente. Zo zijn de artikelen over landbouw bijvoorbeeld voorzien van het landelijk gebied, het verbod op ontwikkeling van veehouderij van het stedelijk gebied en beperkingengebied voor veehouderij. Hierdoor wordt de informatie op maat gepresenteerd. De regelingen bevatten daarnaast een artikelsgewijze toelichting en begrippenlijst.

Gemeenten kunnen via de download van het stelsel de tijdelijk regelingen downloaden en gebruiken voor het opnemen van de regels in het eigen omgevingsplan.

Het voorbereidingsbesluit is gemaakt en gepubliceerd met GISkit Omgevingswet software.

Als u meer informatie over de software en over het overnemen van de regels in het omgevingsplan wilt, dan geven we die graag.