GISkit Omgevingswet

๐—š๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป

Het is een drukke periode in het kader van de omgevingswet, we delen graag enkele mooie resultaten die met ๐—š๐—œ๐—ฆ๐—ธ๐—ถ๐˜ ๐—ข๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜„๐—ฒ๐˜ zijn bereikt.

Provincie Friesland, Gelderland, Limburg en Zeeland hebben de omgevingsverordening in STOP/TPOD gepubliceerd op de productieomgeving van het DSO. Inmiddels zijn er na de inwerkingtreding van de wet op 1 januari, ook al drie wijzigingsbesluiten met renvooi gepubliceerd. Daarnaast hebben Zeeland en Limburg hun Omgevingsvisie ook in STOP/TPOD gemaakt en gepubliceerd.

Provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant hebben de vergunningverlening mogelijk gemaakt door middel van placeholders van de omgevingsverordening, waarin de activiteiten incl. bijbehorende locaties zijn opgenomen.

Voor alle Gelderse gemeenten heeft provincie Gelderland een voorbereidingsbesluit met voorbeschermingsregels voor grondwaterkwaliteit gemaakt en gepubliceerd.

Veel voorbereidend denk- en testwerk is door het team van Gelderland verricht (dank aan Eelke, Miriam, Rebecca!)

Hierdoor waren we ook goed in staat het voorbereidingsbesluit van provincie Noord-Brabant te verzorgen.

Het voorbereidingsbesluit van provincie Gelderland bevat activiteiten, die onderdeel uitmaken van de activiteiten van het omgevingsplan van de gemeenten. Toepasbare regels behorende bij deze activiteiten kunnen worden toegevoegd door de provincie waardoor onder andere de vergunningcheck rekening houdt met de voorbeschermingsregels.

Met GISkit Omgevingswet kunnen de voorbeschermingsregels eenvoudig worden gedownload en worden overgenomen in het omgevingsplan. Ook als de provincie toepasbare regels heeft gekoppeld kunnen die in GISkit Omgevingswet worden overgenomen door de gemeente.

๐—š๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ป

Gemeente Asten, Hulst, Kampen, Texel, Tynaarlo en Waalre hebben de spits afgebeten met een eerste publicatie op de productie in het kader van de revisie van de bruidsschat, ook wel bekend onder de term โ€˜het in beheernemen van de bruidsschatโ€™. Dit is zeker een apart bericht waard dus wordt vervolgd!